UNCONFERENCE #11 / 90 min. / ONLINE

Urenlang CV's screenen...

Zonde van je tijd! Maar hoe dan wel?


Je werkdag vliegt ongemerkt voorbij door alle interviews en het screenen van talloze CV's. Kom je ooit nog toe aan het andere werk? Levert dit tijdrovende proces eigenlijk wel de nieuwe talenten op die jouw organisatie nodig heeft om de cultuur te vernieuwen of bestendigen?


Ontdek samen met vakgenoten in 90 minuten hoe je sneller en op een leukere manier de beste kandidaten kan vinden. 


Boek nu je Masterclass

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
00
00
00
00
DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Hoe leer je de mens achter 

het CV kennen? 

EVENT AGENDA

Interactieve Masterclass met vakgenoten

Deze online Masterclass geeft een nieuwe dimensie aan video calls. Probeer het onbekende te omarmen. Een totaal nieuwe ervaring – vanuit je bureaustoel! Kom binnen, hang je jas op en pak wat te eten en te drinken.


Start – Walk-in, tune in, test je connectie 

 

10 min – Welkom & introductie (mainstage) 

Opening, Goals, Aanpak & Omgeving

  

75 min – Aan de slag

 

5 min – Wrap up & next steps


BENIEUWD? 

Waar?

Online

Wanneer?

10 december 15.30 

Wat kost dat?

GRATIS

HERKENBAAR?

‘Langdradige sollicitatieprocedures leren je vrijwel niets over een aanstaande medewerker’

Of je nu nieuwe mensen werft om succesvol op te schalen. Of als manager verantwoordelijk bent voor de cultuur in het bedrijf. Uit ruim 85 jaar wetenschappelijk onderzoek door psychologen blijkt dat de traditionele manier van werving en selectie – met motivatiebrieven, CV’s en sollicitatiegesprekken – weinig inzicht geven in de kandidaten. Hoe bereik je jouw doel nu op een snellere, betere en leukere manier?

Volgens de wetenschappers is kandidaten een dag te laten meedraaien in hun toekomstige functie de beste voorspeller van succes. Dat klinkt misschien nóg tijdrovender dan honderden CV’s selecteren en tientallen gesprekken voeren. Durf je vandaag iets nieuws te proberen? In deze online interactieve Masterclass ervaar je hoe je recruitment persoonlijk aanpakt en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt.

UNCONFERENCE #11

Waar gaan jouw ogen van glinsteren?

De mensen die je selecteert en aanneemt bepalen hoe flexibel jouw organisatie is. Of hoe star… Zorgen nieuwe teamleden voor verandering of nemen ze gewoontes, ingesleten patronen en die zo-doen-we-dat-hier-altijd-mentaliteit gewoon over? En hoe ontdek je op tijd hoe een kandidaat in de wedstrijd zit?

Jij werkt met passie. Bent trots op wat je doet. Daarom wil je ook zo graag vooruit. Daar heb je like-minded mensen voor nodig. Een diverse groep mensen met dezelfde betrokkenheid, dezelfde drive. Maar waar vind je die? Want dat vind je niet in een CV. En je netwerk is weliswaar groot, maar echt niet toereikend. Meedoen is onderzoeken en ontdekken.

Interactieve Masterclass

Hoe vind je kandidaten met de juiste mindset om verandering te realiseren?

KLEINSCHALIGE BREINBLIKSEM

Online samenwerken. Juist nu

We beleven al een poos spannende tijden: complete teams werken “remote” (vanuit huis), live-events zijn nog steeds van de baan en voorzichtig maken we weer de eerste uitstapjes. Dat geeft vaak het gevoel dat je tijd tekort komt. Dat moet slimmer kunnen! Zeker als we ervaringen delen. Daarom organiseren we een online events. Gun jezelf deze kleinschalige breinbliksem. Samen dingen doen die nog nooit gedaan zijn.  Van elkaar leren, slimmer werken. Juist nu, met elkaar.

WAAROM ZOU JE MEEDOEN?

Anders kijken naar 

uitdagingen die al lang bestaan

Positieve trigger

Wij onderzoeken altijd de volgende stap. Welke ingrediënten heb je nodig? En om te weten wat je dit keer maakt, moet je elke keer weer proeven. Want the proof of the pudding is in the eating, nietwaar? En in een sector die onophoudelijk verandert valt er heel wat te proeven. 



Trial & trial, no error?

Voortdurend bevragen we conventies. Toetsen aannames. Dagen de status quo uit. Met die onderzoekende houding stuiten we voortdurend op nieuwe inzichten. Struikelen soms, leren ervan, passen ons aan en geven elkaar feedback. Of om met Einstein te spreken: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Dus wat krijg je als je iets anders probeert? 

Een andere bril

In de zorgsector introduceerden we personalized recruitment. Dat begon met het idee om marketingstrategieën op werving en selectie toe te passen. What’s in it for me? Purpose blootleggen en op dat niveau verbinden. Wat maakt een bedrijf of organisatie mogelijk voor een medewerker?



Teveel mensen voelen zich als handelswaar verhandeld in de recruitment wereld. Dit moet rigoureus anders, gelukkig is de oplossing binnen handbereik. Simpelweg door te denken vanuit het belang van de medewerker.

Vanuit die gedachte doorbreken wij traditioneel recruitment. We noemen dit de Felix gedachte.



Felix staat namelijk voor gezegend, voortvarend en gelukkig. Werk maakt een essentieel onderdeel uit van ieders leven. Felix helpt plezier vinden in werk en gezonde groei in carrière, wat leidt tot gelukkig leven. We doen dit binnen een unieke healthclub voor carrières waarin we met elkaar waarde opbouwen, van elkaar leren en elkaar vooruit helpen.

We zorgen voor elkaar met down-to-earth tips en trucs voor een fit lichaam, prikkeling van de geest, stimulans van persoonlijke ontwikkeling en balans tussen werk en privé. We dragen elkaar voor op uitdagende vacatures op nieuwe werkplekken op het moment wanneer diegene eraan toe is.

MASTERCLASS #11 / 90 min. / @yourplace ONLINE